Parterapeut
ANNETTE ISHØJ
Jeg er uddannet parterapeut med en specialist uddannelse i EFT, emotionsfokuseret terapi.
Jeg er uddannet terapeut ved University of Bedfordshire i London og har herudover en specialistuddannelse i parterapi ved psykolog Jette Simon og Lone Algot i København ved Dansk Center for Emotionsfokuseret Terapi.
Jeg har mere end 17 års erfaring som parterapeut og står derfor godt og solidt i min praksis.
Jeg holder mig sideløbende med mit arbejde opdateret gennem kurser og efteruddannelse, relevant litteratur, supervision og egen terapi.
Desuden har jeg og min mand selv gennemgået et parterapeutisk forløb. Det giver et godt fundament og afsæt at kende sin egen metode indefra.
Jeg er 54 år, gift og bor i en sammenbragt familie med i alt 4 børn.
Parterapi kan være:
- At hjælpe par med at forhindre brud i familien.
- At hjælpe par med at nedregulere konfliktniveauet i familien.
- At hjælpe par med at få skabt mere tryghed og nærhed i relationen imellem dem, så de bliver bedre i stand at håndtere og stå sammen om udfordringer i hverdagen samt eventuelle udefrakommende problemer.
- At hjælpe par frem til en afklaring om skilsmisse i de situationer, hvor det ikke er muligt at bringe dem tættere sammen. For de par, der ender med at gå fra hinanden, vil det stadig være hjælpsomt at få arbejdet med deres mønster af hensyn til det videre forældresamarbejde.
Jeg kan hjælpe dig med
Parterapi kan hjælpe med at løse konflikter før de vokser sig uoverskueligt store eller før det bliver nødvendigt at afslutte et forhold. Parterapi kan hjælpe med at styrke forholdet og få gnisten tilbage igen. Nogle af de temaer, jeg kan hjælpe med, kan være eksemplerne herunder.
Utroskab/svigt
Der kan være mange grunde til, at der opstår utroskab i et forhold. Der kan være utilfredshed med det aktuelle forhold, noget man savner eller man oplever måske ens partner som fjern og følelsesmæssig utilgængelig. Det er også meget individuelt, hvordan vi definerer utroskab. Mange mener, at man ikke nødvendigvis kun er utro, hvis man har sex eller fysisk kontakt med en anden end sin partner. Utroskab kan også være noget mentalt. Nogle mennesker ser eksempelvis det at flirte som følelsesmæssig utroskab.
Utroskab påvirker partnerens oplevelse af om samlivet er trygt og sikkert nok til at give sig hen til den anden.
Chok, vrede, tvivl, mistro og følelsen af at være forrådt kan sætte dybe spor i forholdet og tager lang tid at hele.
Sammenbragte familier og forældreskab
Det kan være svært at få en sammenbragt familie til at fungere. Der kan være mange udfordringer og konflikter om alt fra børneopdragelse, parforhold og fordeling af praktiske opgaver. Man kan være uenige om, hvilken slags familie man skal være. Måske har et eller flere af børne diagnoser eller særlige behov, som også skal håndteres.
Tvivl og skilsmisse
Der kan af mange årsager opstå tvivl om skilsmisse er den bedste løsning i et ægteskab. Jeg kan tilbyde afklarende samtaler, hvor vi taler om tvivlen og hvad I hver især ønsker af et ægteskab. Herefter kan I tage stilling til om I kan komme godt videre eller om det er bedre at gå hver til sit. Hvis skilsmisse er det bedste valg, kan jeg hjælpe jer med rådgivning om, hvordan I bedst håndterer en skilsmisse for jer selv, men også for jeres børn.
Konflikt og skænderi
Ender I i de sammen konflikter og skænderier igen og igen og sidder I fast i et mønster, hvor kommunikationen hovedsageligt er baseret på misforståelser og hvor I ikke kan høre, hvad der er I forsøger at fortælle hinanden? Konfliktniveauet kan være så højt, at der bliver en utryg stemning og det kan være svært at nå hinanden.
Gnisten væk
Mange oplever efter et langt ægteskab eller efter at have fået børn, at gnisten er forsvundet. Måske har den ene af jer trukket sig tilbage eller engageret sig i andre ting end forholdet. Måske ønsker I begge at finde tilbage til det at være kærester igen og mærke forelskelsen igen. I længes måske efter at være tæt og være et team igen og have fælles håb og drømme for fremtiden.
Faser i parterapi
Parterapi kan forenklet siges at have tre faser. I den første fase arbejder vi med at I bliver trygge og få bevidstgjort det mønster, der har skabt afstand imellem jer.
I den anden fase arbejder vi med at I opbygger nye, konstruktive mønstre af nærhed og re-engagement i jeres forhold.
I den tredje fase styrker I de forandringer, jeres forhold har gennemgået.
Hvor lang tid et parterapeutisk forløb tager afhænger blandt andet af, hvor svært I har det ved terapiens start. Et parterapeutisk forløb vil som hovedregel være af længerevarende tidsperspektiv, hvis I ønsker en god og vedvarende forandring.
I er meget velkomne til at kontakte mig for at høre nørmere om netop jeres situation og vurdering af et forløb, så I bliver trygge i at begynde i terapi.
Kan man maksimere sin parterapi?
Det korte svar er ja. Der er en række grundindstillinger, der kan hjælpe jer godt på vej:
- Gå all-in: Man kan ikke både være i aktive skilsmisseovervejelser og gå i parterapi. Forpligt jer på forløbet og gem skilsmisse tankerne væk. Giv terapien mindst 5 måneder. Støt hinanden i, at I har taget et valg indtil videre og hjælp hinanden med at arbejde på jeres forhold. Bring det op i parterapien, når tvivlen melder sig undervejs.
- Se på dig selv: Vær forberedt på, at du skal arbejde med dig selv i parterapien – der er masser af personlig udvikling i parterapi. I arbejdet med jeres parforhold får du indsigt i, hvordan du agerer og reagerer i nære relationer, både når du er tryg og når du er usikker. Det kan også bruges på andre områder i dit liv, for eksempel i forhold til dine børn, din storfamilie og dine kolleger.
- Prioriter det: Par, der søger parterapi, er ofte modløse og taber hurtigt modet og tålmodigheden, hvis de ikke oplever hurtig forandring. Det tager tid at skabe forandring, så det er godt at have tider med parterapeuten med få ugers mellemrum i opstartsfasen. Hold fast i forløbet, selvom I har fået det bedre. I skal sikre jer, at forandringerne er stabile og holdbare.
Tid til at søge hjælp?
Hvornår er så det rigtige tidspunkt at søge parterapi? Forskningen peger på, at det er lettere at få god effekt af parterapi, jo tidligere man henvender sig med sine problemer. Men par, der har det svært, kan også have svært ved at beslutte, hvornår det er tid at søge parterapi. Her er nogle pejlemærker, hvis I overvejer at søge hjælp:
- I føler jer fastlåste og oplever, at I er begyndt at trække jer væk fra hinanden.
- Du har negative antagelser om din partner, og de er bider sige mere og mere fast.
- Kommunikationen er dårlig eller I misforstår hinanden og den kører i ring. Hvis/når I finder den gode stemning igen, gemmes konflikten væk uden at blive løst og hober sig op sammen med tidligere konflikter.
- I er i krise af flere forskellige årsager eller har oplevet ubearbejdede svigt, der fylder i hverdagen, som I ikke kan tale om. Det kan være den ene part eller jer begge.
- Der er blevet langt mellem glimt af nærhed og lykke.
- I er ikke intime længere og det er et problem for mindst en af jer.
- I sidder fast i det samme mønster igen og igen.
Andreas, 32 år
Priser og betaling
Annette Ishøj - CVR-nr. 3300 5326
Annette Ishøj
CVR-nr. 3300 5326
Honorar indbetales før samtalen på reg.nr. 9070 konto nr. 1627225152
Der er mulighed for samtaler over computeren via ”Teams”, hvis man bor langt væk eller af andre årsager er forhindret i at møde op på klinikken.
Jeg tager ikke mod klienter med henvisning fra læge og forsikringsselskaber.
Parterapi
90 min.
1.500 kr.
Individuelle samtaler
60 min.
900 kr.
Bliver du forhindret i at møde op til din aftalte tid, så husk at melde afbud via telefon, sms eller mail senest dagen før inden kl. 8.00 af hensyn til nye klienter på ventelisten.
Ved udeblivelse eller for sent afbud betales fuldt honorar.
KLINIK AALBORG
Klinikken er centralt beliggende i Aalborg på Vesterå 15, 2. sal., 9000 Aalborg
KLINIK Støvring
Klinikken er beliggende i skønne og rolige omgivelser på Storhøjvej 20, 9530 Støvring.
Emotionsfokuseret parterapi
Grundantagelsen i emotionsfokuseret parterapi er, at vi alle har et behov og en længsel efter et trygt parforhold funderet i kærlighed og samhørighed og at denne tryghed gør os stærke, mere selvstændige og frie og endda kan hele sår og traumer, som vi har med i bagagen.
Emotionsfokuseret parterapi tager udgangspunkt i at udvikle mentaliseringsevnen og fordybe kontakten imellem parret. Der tages afsæt i tilknytningsteorien med henblik på at undersøge de følelsesmæssige oplevelser og det interpersonelle drama, der opstår imellem parret.
Fokus er sammen med parret at gå på opdagelse ift., hvad det er for et mønster, der viser sig imellem dem, når der sker brud på kontakten (konflikt eller manglende kontakt).
I metoden er man optaget af at undersøge, hvilke tilknytningsformer begge parter har, hvilke længsler og behov, de hver især har og hvordan de kommer til udtryk. Fokus er tillige på sammen med parret at finde ud af, hvilke primære emotioner, der lægger under deres adfærd.
Grundlæggende er man optaget af, at parret får skabt en mere tryg tilknytning i relationen og at de får skabt nye og mere konstruktive mønstre i deres relation.
Der arbejdes på, at begge parter får større indblik i egen og sin partners sårbarhed, så det bliver muligt fremover at række ud efter den anden og have mere sårbare samtaler.
Evidensbaseret forskning
- Metoden er en af de få metoder til parterapi, hvor effekten er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. Den har for indeværende den højeste effekt og den laveste tilbagefaldsrate, og metoden er godkendt af American Psychological Association (APA) som evidensbaseret.
- Forskning viser, at 70-75 procent af parrene (der har været i et EFT-forløb) bevæger sig fra frustrationer og konflikter til et trygt og vitalt parforhold og at 90 procent af parrene oplever markante forbedringer.
- EFT har i en række undersøgelser bevist sin effekt i arbejdet med par, hvor én eller begge har traumer eller omsorgssvigt med sig i bagagen samt for par, der kæmper med effekterne af fx utroskab.
Uddannelser
2004-2008
Terapeut ved University of Bedfordshire
2017
Personlighedspsykologi ved Aalborg Universitet psykologistudiet
2018
Læringspsykologi ved Aalborg Universitet psykologistudiet kandidat
2018
Efteruddannelse Mentalisering med udsatte børn og voksne. Center for mentalisering.
2019
Efteruddannelse Traumer i familien. Center for mentalisering.
2021-2022
Uddannelse i Emotionsfokuseret parterapi ved Lone Algot Århus
2022-2023
Emotionsfokuseret parterapi, Externship, Core Skills 1-4 ved psykolog Jette Simon Dansk Center for emotionsfokuseret Terapi København
Kurser
2008
Sorg og Krise Kræftens Bekæmpelse
2009
Familiearbejde ved Ingelise Nordenhof
2009
Gruppeleder Kræftens Bekæmpelse
2009
Samtaler med børn og unge ved Ingerlise Nordenhof
2010
Tosporsmodellen sorg og krise ved Shut og Stroebe Aalborg Unvisersitet
2011
Sorg og Krise ved Maja O´Conner Falck Århus
2011
Behovet for anerkendelse Folkeuniversitet Aalborg
2011
Børn og Sorg ved Jes Dige Kræftens Bekæmpelse
2014
Signs of safety metode Aalborg Kommune
2015
Det meningsfulde liv Folkeuniversitetet Aalborg
2016
Børn med Autisme ved Autisme foreningen
2017
Kursus for professionelle i arbejdet med autisme ved Autisme foreningen
2018
Kiff kursus ved Center for Familieudvikling Århus